Buurtcontact-app Nextdoor Nu Beschikbaar In Nederland

NextdoorDe Amerikaanse app Nextdoor is vanaf nu officieel beschikbaar in Nederland. In tegenstelling tot de meeste applicaties is Nextdoor gericht om makkelijk contact te leggen met de buren.

Drie maanden geleden is Nextdoor gestart met een test in Nederland. Voor de pilotfase hebben in totaal 93 buurten zich aangemeld. De app wordt vooral gebruikt voor het organiseren van een buurtborrel, het lenen van een boormachine, het waarschuwingen bij overlast of noodgevallen en het opzoeken van een weggelopen kat.

Nextdoor is niet de eerste app die communicatie tussen de buurt mogelijk maakt. Toch denkt Nirav Tolia, medeoprichter en ceo van Nextdoor, dat er ruimte is voor Nextdoor naast initiatieven zoals Peerby. “Peerby heeft veel meer expertise op het gebied van ruilhandel, wellicht kunnen we in de toekomst samenwerken.” Ook buurtdiensten gericht op veiligheid ziet Nirav Tolia niet als concurrentie. “In de Verenigde Staten zie je dat gebruikers van dit soort apps binnengekomen alerts met de buurt delen via onze app.

In Nederland kennen we echter nog een aantal andere buurtcontact applicaties die veel weghebben van Nextdoor, waaronder Wazzurb, Buurtapp en WijdeWijk. Deze applicaties zullen moeten strijden om te blijven bestaan. In 2011 bij de lancering van Nextdoor in de Verenigde Staten waren er namelijk zo’n 40 vergelijkbare diensten in de VS. Deze hebben zich inmiddels bijna allemaal aangesloten bij Nextdoor, waardoor de concurrentie lijkt te zijn uitgeschakeld.

Nederland is na de Verenigde Staten het eerste land waar Nextdoor beschikbaar is. Nirav Tolia zegt voor Nederland te hebben gekozen omdat Nederlanders veel gebruikmaken van social media, bereid zijn om andere mensen te helpen en een gemeenschap willen vormen. De Nextdoor-app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.