Bill Gates: “Grootste Fout Was Verliezen Van Android”

iOS-Android-Windows-PhoneBill Gates heeft tijdens een interview met Village Global gepraat over de toekomst van Microsoft en de fouten die het bedrijf in het verleden heeft gemaakt. Hij zegt dat het niet kunnen winnen van Android de “grootste fout ooit” is geweest.

Bill Gates hootpe dat Microsoft het standaard besturingssysteem voor smartphones had kunnen ontwikkelen, naast Apple’s iOS. In plaats van Windows draaien de meeste smartphones nu echter op Android, het besturingssysteem dat Google in 2005 voor 50 miljoen dollar kocht.

In de softwarewereld zijn er afdelingen waarbij de winnaar alles in handen krijgt. Zeker wat betreft besturingssystemen. Dit had een overwinning voor Microsoft moeten zijn.

Naast het besturingssysteem van Apple was er volgens Bill Gates slechts ruimte voor één ander besturingssysteem. Dit is Android geworden. “Wat zijn we daarmee misgelopen? 400 miljard dollar (351 miljard euro) dat van bedrijf G naar bedrijf M zou zijn gegaan.

Bill Gates is sinds 2000 geen CEO meer van Microsoft, maar is nog wel altijd nauw betrokken bij het bedrijf. Zijn opvolger Steve Ballmer lachte bij de introductie van de iPhone. Hij noemde de iPhone “de duurste telefoon ter wereld en het spreekt zakenmensen niet eens aan omdat er geen toetsenbord op zit.” Inmiddels weet iedereen wel beter.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.