Facebook Messenger-update Brengt Material Design Met Zich Mee

Facebook Messenger Material DesignFacebook heeft een update uitgebracht voor de Messenger-app op Android. Deze update brengt een nieuwe ‘Material Design’ met zich mee. Iets dat gelijk opvalt is de ‘floating action button’.

Facebook heeft deze week eindelijk een update uitgebracht waardoor de Messenger-app een nieuwe design krijgt dat voldoet aan de nieuwe design standaard voor Android-apps. Het zogeheten ‘Material Design’ is een stijl die erg simpel, plat en duidelijk moet overkomen.

In eerdere geruchten doken al enkele screenshots op waarin de ‘floating action button’ en een nieuwe blauwe balk te zien waren. Deze geruchten zijn nu bevestigd, want zowel de knop als de nieuwe kleur zijn meegenomen in het Material Design. De lijn tussen de verschillende gesprekken is wel verdwenen. Er is verder weinig aangepast aan het design.

In een toekomstige update kunnen we nog een nieuwe functie verwachten. Namelijk de mogelijkheid om sms-berichten te versturen vanuit Facebook Messenger. Deze functie was al eerder beschikbaar maar werd door onduidelijke redenen uit de app gehaald. Volgens de geruchten komt deze functie echter weer terug.

Facebook Messenger is gratis te downloaden in de Google Play Store.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.