Google Start Uitrol Nieuwe Beveiligingsupdate Voor Nexus-toestellen

Nexus 5XGoogle is gestart met de uitrol van een beveiligingsupdate voor de Nexus smartphones en tablets. De nieuwe update is gebaseerd op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Sinds de zomer rolt Google elke maand een Android-update uit die bepaalde lekken en bugs moet oplossen. Dit besluit is genomen na veel klachten over het lange wachten op oplossingen voor problemen met Android. De Nexus-toestellen van Google zelf ontvangen de update als eerst. Ook al weten we dat de update bepaalde problemen moet oplossen, Google heeft niet laten weten welke stabiliteitsverbeteringen of bug-fixes de update bevat.

De beveiligingsupdates zijn nu beschikbaar voor de Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, LG Nexus 5 en de Asus Nexus 7. Ook komt de update naar de Pixel tablets van Google. Andere fabrikanten kunnen de update ook uitrollen, maar dit duurt vaak aanzienlijk langer. Ook besluiten veel fabrikanten niet elke maand de beveiligingsupdate uit te rollen, maar gewoon één grote update na een langere periode.

Momenteel zijn de beveiligingsupdates van de maand maart alleen nog maar beschikbaar als “factory images”. De komende dagen zullen deze echter ook via OTA “Over-The-Air” worden uitgerold.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.