Dropbox-app Krijgt Document-scanner

Dropbox-document-scannerDe app van de clouddienst Dropbox krijgt een document-scanner. Hiermee is het mogelijk om papieren documenten te scannen en deze direct online op te slaan. Momenteel is de document-scanner alleen nog maar beschikbaar voor de iOS-app, maar vermoedelijk zal de Android-app ook snel een update ontvangen.

Het is al langer mogelijk om met apps van derden papieren documenten te scannen om deze vervolgens te uploaden naar Dropbox. Dropbox heeft een dergelijke functie nu echter zelf in de Dropbox-app gebouwd. De document-scanner van Dropbox maakt bij het zien van een papieren document automatisch een bijgesneden foto met verhoogd contrast voor betere leesbaarheid.

Gescande documenten van zakelijke Dropbox-gebruikers worden automatisch geanalyseerd, zodat die doorzoekbaar is. Dankzij de nieuwe update kunnen gebruikers ook sneller nieuwe Microsoft Office-documenten aanmaken.

Dropbox heeft momenteel ongeveer 500 miljoen gebruikers, waarvan 150 miljoen zakelijke gebruikers zijn. De document-scanner is momenteel al beschikbaar voor iOS, maar het is niet bekend wanneer de Android-app van Dropbox een update zal ontvangen. 

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.