Google Maps Krijgt Enkele Handige Nieuwe Functies

googlemapsGoogle Maps voor Android en iOS heeft een update ontvangen die enkele nieuwe functies toevoegt. Met Google Maps is het vanaf nu onder andere mogelijk om een taxi te bestellen en mappen offline op te slaan op een SD-kaart. Ook is er een WiFi-only-modus toegevoegd, waardoor Google Maps alleen verbinding maakt bij een WiFi-verbinding.

Google heeft de populaire taxidienst Uber ingebouwd in Google Maps. Hierdoor is het nu een stuk makkelijker om een taxi te bestellen. Naast Uber is er ook ondersteuning voor een aantal concurrerende taxi-diensten in de Verenigde Staten, Europa en Azië. In Nederland en België heeft Google nog geen deal gesloten met een taxibedrijf.

Google heeft ook een WiFi-only functie toegevoegd. Als deze functie is ingeschakeld zal Google Maps alleen verbinding maken als er een WiFI-verbinding is. De 3G of 4G-verbinding zal niet worden gebruikt, zodat de gebruiker data kan besparen.

Als laatste heeft Google nog een functie toegevoegd om kaarten offline op te slaan op een SD-kaart. Deze functie werkt alleen op Android, aangezien de iOS-toestellen geen microSD-kaart aansluiting hebben. Deze functie is vooral handig voor smartphones met weinig opslagcapaciteit.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.