Hoe De Samsung Galaxy S7 De Markt Veroverde

Samsung Galaxy S7Eerder schreven we al dat de Galaxy S7 heeft gezorgd voor goede kwartaalcijfers voor de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung. De smartphone is volgens Strategy Analytics zelfs de meest verkochte Android-smartphone in de eerste helft van 2016. Maar wat maakt de Galaxy S7 nou beter dan de andere high-end toestellen van bijvoorbeeld HTC, Sony of LG?

Gebogen scherm
Samsung heeft naast een Galaxy S7 met een regulier scherm, ook een Galaxy S7 Edge op de markt gebracht. De meest opvallende eigenschap van de Galaxy S7 Edge is het gebogen scherm aan beide zijkanten. Dit scherm geeft de smartphone een premium look en een aantal extra functies. Zo kan je de zijkanten van het scherm onder andere gebruiken voor het plaatsen van snelkoppelingen en widgets. Voor de Edge-uitvoering betaal je ongeveer 100 euro meer, maar deze smartphone is volgens Samsung vaker over de toonbank gegaan dan de reguliere Galaxy S7.

Samsung-Galaxy-S7-en-Galaxy-S7-Edge

Waterdichte behuizing
De Galaxy S7 is voorzien van een stevige waterdichte behuizing met een IP68-certificatie. Hierdoor kan je de smartphone zonder problemen tot 30 minuten lang anderhalve meter onder water houden. Uit een test van Unbox Therapy blijkt zelfs dat je de Galaxy S7 (Edge) vele malen langer ander water kunt houden.

Promotie budget
Samsung is de marktleider op de smartphonemarkt en heeft een enorm groot budget voor het adverteren van nieuwe smartphones. Banners op het internet, reclames met bekende acteurs en rappers op de TV, posters in winkelcentrums en aantrekkelijke promotie-deals zorgen ervoor dat iedereen wel eens van de Galaxy S7 heeft gehoord. Dit in combinatie met de positieve reviews zorgen ervoor dat de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge samen al meer dan 25 miljoen keer zijn verkocht.

Nieuwste hardware
Naast een mooi uiterlijk, leuke gimmicks en goede promotie campagnes moet de smartphone natuurlijk wel goed presteren. Hierom heeft Samsung de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge voorzien van de nieuwste hardware. Zo beschikt de smartphone over een 5,1-inch display met een resolutie van 1440 x 2560 pixels, een Snapdragon 820-chipset, 4GB werkgeheugen, 32GB of 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een vingerafdrukscanner, een 3000 mAh accu met Quick Charge 2.0-ondersteuning, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Speciaal voor de Aziatische markt heeft Samsung nog een dualSIM-model uitgebracht. De smartphone draait op Android Marshmallow.

Accessoires
Naast de lancering van de smartphone krijgen gebruikers ook altijd een ruime keuze uit accessoires. Zo zijn er ontelbaar Samsung Galaxy s7 hoesjes beschikbaar, is er ondersteuning voor de Gear VR-headset en kan je de smartphone uitbreiden met accessoires van third-party accessoires zoals een battery-case, qwerty-toetsenbord, draadloze opladers en meer.

Samsung+Gear+VR+Bril

Samsung heeft genoeg ervaring om alle bovengenoemde punten te combineren om een succesvolle smartphone te lanceren. De merknaam Samsung en het aantrekkelijke design van de Galaxy S7 zetten de puntjes op de i.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. Pieter schreef:

    ‘Veroverd’ redactie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.