Google Introduceert Photoscan: Bewaar Oude Foto’s Digitaal

google-photoscanGoogle heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee je op een slimme manier oude foto’s kunt digitaliseren en sorteren. De app heet Photoscan en is beschikbaar voor Android en iOS.

Het is heel normaal om je SD-kaartje uit je camera te halen en in een computer te stoppen om een back-up te maken van al je foto’s. Vroeger was dit echter niet mogelijk en moest je eerst al je foto’s afdrukken om ze te bekijken. Hierdoor hebben veel mensen nog wel ergens één of meerdere fotoalbums in huis liggen.

Het zou mooi zijn als je deze fotoalbums online kon opslaan, zodat je je oude foto’s voorgoed en overal kunt bekijken. Google Photoscan is mogelijk de oplossing.

Om een foto met Photoscan online op te slaan moet je de foto met de camera van je smartphone scannen. Slimme algoritmes zorgen er vervolgens voor dat schaduwen en gereflecteerd licht geen obstakel vormen. De app herkent de randen van de foto en zet de foto recht, waardoor je als eindresultaat een kwalitatief goede digitale foto krijgt.

Vervolgens kun je de foto opslaan middels Google Photos. Google Photos sorteert de foto’s automatisch en herkent gezichten.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.