Verkoopcijfers Samsung In Q3 Flink Gedaald

SamsungHet is geen nieuws dat Samsung het vanwege het fiasco met de Galaxy Note 7 momenteel zwaar heeft. Volgens onderzoeksbureau Gartner heeft Samsung hierdoor in het derde kwartaal van dit jaar zelfs 14,2 procent minder toestellen verkocht dan in de zelfde periode vorig jaar.

Volgens Gartner is dit de grootste verkoopdaling ooit bij Samsung. In totaal zou Samsung ongeveer 12 miljoen minder toestellen hebben verkocht. Deze extreme daling heeft te maken met Samsung’s laatste vlaggenschip, de Galaxy Note 7, die eind augustus brandgevaarlijk bleek te zijn. Samsung heeft alle Note 7-toestellen teruggeroepen en de phablet volledig van de markt gehaald.

Ondanks het fiasco met de Note 7 is Samsung nog steeds marktleider. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht in het derde kwartaal namelijk 72 miljoen toestellen. Apple staat op de tweede plaats met 43 miljoen verkochte toestellen. Ook Apple heeft minder toestellen verkocht dan in de zelfde periode vorig jaar. Dit heeft waarschijnlijk veel te maken met de snel groeiende concurrentie van Chinese fabrikanten.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.