Nieuw Uiterlijk Play Store Nu Voor Iedereen Beschikbaar

Google Play StoreGoogle is gestart met de wereldwijde uitrol van de nieuwe interface voor de Play Store. Nog niet iedereen ziet de vernieuwde Mijn Apps-pagina, maar dit kun je zelf op de onderstaande manier oplossen.

De Mijn Apps-pagina in de Play Store heeft een update ontvangen. Op de Mijn Apps-pagina kunnen gebruikers onder andere hun apps bijwerken. Google heeft de interface en de functionaliteit van deze pagina uitgebreid, maar deze was tot nu toe nog niet wereldwijd beschikbaar. De belangrijkste wijziging in de nieuwe interface is het tabblad ‘Updates’. In dit tabblad staan alle apps die nog geüpdatet moeten worden en de apps die recent geüpdatete zijn. Ook staat er bij hoe groot de updates zijn.

In het tabblad “Geïnstalleerd” kun je eenvoudig je geïnstalleerde apps sorteren op alfabetische volgorde, laatst bijgewerkt, laatst gebruikt of grootte. Dit is bijvoorbeeld handig als je wilt weten welke apps veel ruimte in beslag nemen. Als laatste zijn er nog de tabbladen ‘Bibliotheek’ en ‘Beta’. In het tabblad ‘Bibliotheek’ kun je alle apps zien die je ooit hebt geïnstalleerd met je Google account. Het ‘Beta’ tabblad spreekt voor zich.

Google Play Store interface update

De nieuwe interface is nu voor iedereen beschikbaar, maar het kan voorkomen dat je de nieuwe interface nog niet kunt zien. Dit probleem kun je oplossen door naar ‘Instellingen‘ -> ‘Applicaties‘ te gaan en te klikken op ‘Systeem-apps weergeven‘. Vervolgens ga je naar ‘Google Play Store‘ -> ‘Opslagruimte‘ -> ‘Cache wissen‘. Als alles goed is gegaan is de nieuwe interface nu beschikbaar.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *