Google Assistant Kan Nu Muziek Herkennen

Google AssistantVeel veel jullie kennen het wel, je hoort een leuk liedje maar weet op dat moment niet hoe het nummer heet en wie de artiest is. Gelukkig zijn er apps als Shazam die een nummer kunnen herkennen, maar het is nu ook mogelijk om informatie over het huidige nummer op te vragen via de Google Assistant.

SoundHound en Shazam zijn apps die muziek herkennen en hierover meer informatie kunnen geven. Dit is handig als je op de radio of in de wachtkamer een nummer hoort waarvan je niet meer weet hoe het heet. Bezitters van een Google Pixel of Google Pixel 2 XL waren ook in staat om muziek te herkennen met behulp van de virtuele assistent van Google. Deze functie is nu beschikbaar gemaakt voor andere toestellen met de Google Assistant.

Om meer informatie te krijgen over een nummer dat je op dat moment hoort, open je de Google Assistant en vraag je “What’s playing right now?”. Google Assistant zal, als de muziek wordt opgepikt, een bewegende lijn laten zien. Als de assistent weet welk nummer het is, laat het een kaart met informatie zien. Op de kaart staan onder andere de titel van het nummer, de artiest, het album en uit welk jaar het nummer komt. Ook kun je via de kaart de muziek afspelen op diensten als Spotify en YouTube.

Google Assistant Whats playing right now

Het lijkt er op dat Google de nieuwe Google Assistant-functie in fasen uitrolt, waardoor het nog even kan duren voordat iedereen de functie kan gebruiken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.