Project Tango: Google Werkt Aan Tablet Met 3D-sensors

Project-Tango-3D-TabletEen aantal maanden geleden schreven we dat Google is gestart met “Project Tango”, een project waarbij het bedrijf een smartphone heeft ontworpen die in staat is om alles in zijn omgeving in 3D in kaart brengt. Vandaag meldt de Wall Street Journal dat Google naast een 3D-smartphone ook een 3D-tablet zal ontwikkelen.

Volgens de bron zal Google volgende maand al circa 4000 prototypes van de 3D tablet ontwikkelen. De tablet zal beschikken over een 7-inch display, twee camera’s aan de achterzijde, infrarood dieptesensoren en speciale software om driedimensionale beelden vast te leggen.

De speciale 3D-techniek zal onder andere kunnen worden gebruikt bij het creëren van indoor-navigatie of het spelen van geavanceerde spellen. De tablet zal net als de smartphone eerst alleen beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Op deze manier krijgen ontwikkelaars de tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van deze 3D-technieken. Wanneer de 3D-smartphone en 3D-tablet ook voor consumenten beschikbaar zal zijn is niet bekend.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.