Google Zal Applicaties Die De Toegankelijkheid-functie Misbruiken Uit Play Store Halen

Google Play StoreEr staan heel veel apps in de Google Play Store die gebruik maken van de toegankelijkheidsfunctionaliteit. Sommige van deze apps gebruiken de functie echter ergens anders voor dan de bedoeling is. Google wil hier wat aan gaan doen en zal dergelijke apps voortaan weren.

De toegankelijkheidsfunctionaliteit in Android (Accessibility Services) is officieel bedoeld voor mensen met een visuele beperking. Wachtwoordmanager LastPass gebruikt de toegankelijkheidsfunctionaliteit als omweg om het automatisch invullen van wachtwoorden mogelijk te maken. De ontwikkelaars van LastPass zijn hier zelf ook niet blij mee, omdat het verwerken van alle informatie op het scherm om te zoeken naar invulvelden onnodig veel processorkracht kost. Het is momenteel echter de enige oplossing.

Android 8.0 (Oreo) komt gelukkig met de mogelijkheid om een app te selecteren die automatisch gegevens mag aanvullen. Dit is dus een oplossing voor het probleem van LastPass. Er zijn echter ook veel apps die de toegankelijkheidsfunctionaliteit gebruiken om de volumeknoppen op een toestel te koppelen aan andere acties zoals het skippen van een muzieknummer. Deze apps kunnen binnenkort mogelijk in de problemen komen.

Google heeft namelijk een waarschuwing gestuurd naar ontwikkelaars, met de melding dat hun app uit de Play Store verwijderd wordt, als deze gebruik maken van de toegankelijkheidsfunctionaliteit voor andere doeleinden dan dat deze bedoeld is. Google wil dergelijke apps tegengaan, omdat misbruik van Accessibility Services zorgt voor vertragingen en misbruikt kan worden door kwaadwillenden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.