Knijpgevoelige Behuizing Pixel-smartphones Heet “Active Edge”

Google PixelVolgens eerdere geruchten beschikt de opvolger van de Google Pixel, die Google op 4 oktober zal presenteren, over een knijpgevoelige behuizing. De knijpfunctie krijgt de naam Active Edge.

Met de introductie van de HTC 11 introduceerde de Taiwanese fabrikant een knijpfunctie met de naam Edge Sense. Door in de behuizing van de HTC 11 te knijpen kun je bijvoorbeeld de zaklamp openen of een foto nemen. Volgens de laatste geruchten wil Google deze functie overnemen en gebruiken in de opvolgers van de Pixel-smartphone. Google noemt deze functie “Active Edge”.

De naam “Active Edge” is opgedoken in de code van de nieuwste versie van de Google-app. Uit de code zou blijken dat het onder andere mogelijk is om de Google Assistent te openen door in de behuizing te knijpen. Google zou voor de lancering van de Pixel 2 ook werken aan nieuwe spraakcommando’s en nieuwe Android-functies. Zo moet het onder andere mogelijk worden om met spraakcommando’s meerdere acties tegelijk uit te voeren, en krijgen gebruikers keuze uit meerdere stemmen voor Google Assistant.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.