53 Malafide Apps Uit De Google Play Store Gehaald

Android MalwareGoogle heeft weer een groot aantal malafide applicaties uit de Play Store gehaald, die onder andere de wachtwoorden van Facebookprofielen probeerden te bemachtigen. De geïnfecteerde apps zijn in Nederland gelukkig niet erg populair.

Het gaat om 53 applicaties die zijn voorzien van de ‘ANDROIDOS_GHOSTTEAM’ malware. De malware is ontdekt door Trend Micro, een expert op het gebied van cybersecurity. De malware verscheen voor het eerst in de Play Store in april 2017. Sindsdien zijn 53 apps gedetecteerd met de malware aan boord. Het gaat om zaklamp-, kompas- en QR-code scanners.

Zodra een gebruiker één van deze apps installeerde, werd er een verzoek gedaan om “Google Play Services” te installeren. Deze vermomde malware wist vervolgens aan de inloggegevens te komen doordat het een inlogscherm nabootste van Facebook. Kwaadwillenden kunnen de logingegevens van Facebook onder andere  gebruiken voor ransomware of om nep-nieuws te verspreiden.

Naast het stelen van logingegevens zorgde de malware er ook voor dat er advertenties verschenen in het home-screen en via pop-ups. De malware was het meest actief in India en Indonesië. Alle applicaties zijn ondertussen door Google uit de Play Store gehaald.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.