Oud Stagefright Android-lek Is Terug

stagefrightDe bekende Android-lek Stagefright die in april dit jaar opdook is terug. Dit blijkt uit een onderzoek van Zimperium. Stagefright 2.0 is op twee verschillende manieren te misbruiken door applicaties van derden en door geïnfecteerde URL links.

Stagefright 2.0 maakt misbruik van het videoframework van Android. In de eerder ontdekte Stagefright-lek kwam het probleem voor bij het laden van malafide video’s. Bij de nieuwe lek zit het probleem echter in malafide muziek bestanden, zoals .MP3 files.

Als Android gebruikers malafide MP3 bestanden afspelen, op een website of op een smartphone, dan zal er malafide code worden geïnstalleerd op je toestel. Deze code kan bijvoorbeeld je inloggegevens lezen of pop-up reclames tonen. Een tweede methode om geïnfecteerd te worden is via een kwaadwillende Android-gebruiker op het zelfde onbeveiligde WiFi-netwerk.

Er is momenteel helaas nog geen fix om dit lek te dichten. Zimperium waarschuwt gebruikers daarom ook om goed op te letten waar ze hun muziek vandaan halen en met welke applicaties ze de muziek afspelen. Google is op de hoogte gesteld van Stagefright 2.0 en Android gebruikers moeten nu dus wachten op een Android-update van Google en smartphone fabrikanten.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.