Ontwikkelaar Chainfire Stopt Met Ontwikkelen Root-apps

SuperSUChainfire, de Nederlandse ontwikkelaar die onder andere verantwoordelijk is voor de apps SuperSU, Mobile ODIN en CF.Lumen, heeft aangegeven dat hij stopt met het ontwikkelen van root-apps. Chainfire is simpelweg niet meer enthousiast over deze projecten.

Chainfire schrijft op Google+ dat hij op zijn eigen toestellen root alleen nog gebruikt voor de ontwikkeling van de toepassingen. Bovendien is hij niet meer enthousiast over de algemene richting waarin Android gaat. Hij overweegt om enkele apps opensource te maken, zodat andere ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen.

De Nederlander is tien jaar lang actief geweest op het gebied van root en gerelateerde apps voor Android, en heeft in die tijd veel weten te bereiken. Zo ontwikkelde hij onder andere Mobile ODIN en FlashFire, waarmee het mogelijk is om op Samsung-toestellen de firmware te updaten zonder dat een bekabelde verbinding met een pc nodig is. De meeste bekendheid kreeg Chainfire echter met de tool SuperSU, waarmee het mogelijk is om apps rootrechten te geven of in te trekken.

Voordat hij de apps voor Android uitbracht werkte hij onder andere aan een graphicsversneller voor Windows Mobile-toestellen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.