Samsung Galaxy S3 voor de release al geroot door Nederlandse ontwikkelaar

Een Nederlandse ontwikkelaar is erin geslaagd om voor de release van de Samsung Galaxy S3 de telefoon geroot te krijgen, dit meldt het smartphone-forum XDA Developers. Hij wil zijn methode alleen nog niet vrijgeven, omdat hij bang is dat zijn root-methode kan leiden naar degene die de Galaxy S3 voor de release aan hem beschikbaar heeft gesteld.

Doordat de telefoon al voor de release geroot is, heeft Samsung het niet moeilijk gemaakt voor ontwikkelaars. De ontwikkelaar heeft de root verkregen via remote acces, dat betekend dat hij de hack op afstand heeft uitgevoerd. Volgens de ontwikkelaar was het gewoon een kwestie van opnieuw inpakken van de stock kernel met een aangepaste adbd binary. Dit gaf hem toegang tot alle root commando’s en zo kon hij handmatig SuperSU installeren.

Met roottoegang wordt het gemakkelijker om custom roms op de Galaxy S3 te installeren. Voor vrijwel alle populaire Android-toestellen worden custom roms ontwikkeld, die soms nieuwe functionaliteit toevoegen.

Als u dus binnenkort de nieuwste telefoon van Samsung heeft en u wilt hem rooten?
Klik dan hier voor verdere instructies!

Bron: XDA-Developers

 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.