“Sideloaden Android-apps Voortaan Lastiger Door Wijziging In Play Store”

Google Play StoreGoogle heeft wijzigingen aangebracht aan de Google Play Store, waardoor sideloaden van Android-apps in de toekomst lastiger zal worden. Ontwikkelaars kunnen hun apps voortaan opsplitsen, waardoor apps niet langer in een enkel installatiebestand zitten.

Google heeft wijzigingen doorgevoerd waardoor het sideloaden van apps in de toekomst lastiger zal worden, althans zo denkt de webwite Android Police er over. Ontwikkelaars moeten functies voortaan uitsplitsen in apart te downloaden pakketjes bij het aanbieden van apps in de Play Store. De pakketten verschillen van elkaar per Android-versie, schermformaat, functies van de telefoon en de taal. Op deze manier downloaden gebruikers alleen de data die ze echt nodig hebben. Google noemt dit Dynamic Delivery.

Sideloaden, het installeren van een APK bestand buiten de Play Store om, zal hierdoor in de toekomst lastiger worden omdat er zoveel verschillende combinaties van pakketten beschikbaar zijn. De onderstaande afbeelding geeft een goede indruk van hoe Dynamic Delivery werkt.

Android-Dynamic-Delivery

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.