VLC Niet Meer In De Play Store Op Huawei-smartphones

VLCDe ontwikkelaar van VLC is boos op Huawei, met als gevolg dat de mediaspeler niet meer in de Play Store beschikbaar is voor de nieuwste Huawei-toestellen. Vanwege een aanpak van Huawei ontvangt VLC namelijk te veel negatieve reviews van Huawei-gebruikers.

Op de eigen applicaties na is het op Huawei-toestellen niet mogelijk om applicaties op de achtergrond te laten draaien. Hierdoor kan media die wordt afgespeeld via VLC niet worden afgespeeld op de achtergrond, waardoor de gebruiker de VLC-app altijd moet openen om audio of video te kunnen afspelen.

Veel Huawei-gebruikers denken dat het probleem bij VLC ligt, waardoor ze de app vervolgens een negatieve waardering geven in de Google Play Store. VideoLAN geeft echter aan dat het probleem bij Huawei ligt en noemt het in een Tweet “het belachelijke beleid” van Huawei. Huawei sluit applicaties op de achtergrond af om de batterij van hun smartphones minder te belasten, maar volgens VideoLAN gaat dit veel te ver.

VideoLAN heeft daarom nu besloten om moderne Huawei-toestellen op de zwarte lijst te zetten, waardoor VLC op deze toestellen niet meer in de Play Store te vinden is. De enige manier om VLC te installeren is door een losse APK-bestand te downloaden.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.