Met Deze Apps Kun Je Op Je Smartphone Ontwerpen

design-photoshop-apps-androidMet smartphones en tablets kun je steeds meer taken uitvoeren die voorheen alleen mogelijk waren op een laptop of pc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fotoshoppen, het maken van ontwerpen of het bewerken van foto’s. In dit artikel zetten wij een aantal applicaties op een rijtje waarmee je vanuit je luie stoel of onderweg in de trein je creativiteit kunt uiten in de palm van je hand.

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende app, namelijk Photoshop. Deze app van Adobe is waarschijnlijk de meest gebruikte fotobewerkings-app op de computer. Er is echter ook een mobiele versie beschikbaar, waarmee je net als de pc-versie foto’s kunt bewerken, maar dan op je smartphone of tablet. De mogelijkheden zijn een stuk beperkter dan op de pc, maar je kunt eenvoudig de kleuren van foto’s bewerken, vieze vlekjes verwijderen, filters en frames over de foto’s plaatsen, een fotocollage maken, een watermerk toevoegen, het formaat wijzigen en de bewerkte foto vervolgens eenvoudig delen. Je kunt Adobe Photoshop Express:Photo Editor Collage Maker downloaden in de Google Play Store.

Adobe heeft verschillende apps uitgebracht voor Android. Een andere app die je kunt downloaden is Lightroom CC. Deze app richt zich vooral op het bewerken van de kleuren van gemaakt foto’s. Zo kun je je gemaakte foto’s een net even wat professionelere “look” geven door de contrast, exposure en kleuren aan te passen.

Als designer is het belangrijk om niet alleen goeie software te gebruiken, maar ook om samen te werken met een uitstekende drukkerij. Tegenwoordig zijn er in Nederland gelukkig veel bedrijven waarbij je online je designs kunt inleveren om deze vervolgens te laten drukken op papier of ander promotiemateriaal. Neem bijvoorbeeld 123drukken.nl, waar je voor minder dan twee tientjes een dubbelzijdig visitekaartje kunt laten drukken. Bij 123drukken kun je je ontwerp echter ook op boeken, tassen, placemats en nog veel meer andere producten plaatsen.

Ben je een designer en ontwerp je regelmatig logo’s, dan kun je met de hulp van Logo Maker Plus onderweg naar je werk alvast een begin maken aan je nieuwste ontwerp. De app is erg populair en krijgt een zeer goede waardering van medeontwerpers. Met Logo Maker Plus kun je duizenden elementen combineren en aanpassen. Je kunt volledige logo’s ontwerpen of gewoon een aantal voorbeelden in elkaar zetten zodat je ideeën hebt waarmee je later verder kunt werken op de pc.

Kun jij goed tekenen, dan zijn apps als ‘SketchBook – draw and paint’ en ‘Infinite Design’ beter geschikt voor jou. Met deze apps zijn de mogelijkheden voor ontwerpers met een soepele pols oneindig. Gebruikers hebben de keuze uit honderden pennen en borstels en kunnen hun tekeningen opvullen met kleuren. Net als bij Photoshop kun je ‘layers’ over elkaar heen leggen, zodat je verschillende delen van je tekening kunt bewerken en verplaatsen.

Ben jij een ontwerpen en maak je gebruik van mobiele apps, laat ons in de reacties hieronder dan weten welke apps je het vaakst gebruikt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.