Diverse soorten apps laten vertalen

app-vertalenEr zijn tegenwoordig enorm veel apps beschikbaar. Ook steeds meer Nederlandse bedrijven laten specifieke apps ontwikkelen die wereldwijd ingezet worden. Of het nou gaat om een mobiele variant van je website, een game of een andere handige app, het is belangrijk dat de app beschikbaar is in verschillende talen. Het is verstandig om jouw app te laten vertalen door een professioneel vertaalbureau!

De diverse soorten van mobiele apps
Mobiele apps lijken wellicht allemaal hetzelfde maar er zit wel degelijk verschil in mobiele apps. Je kunt de mobiele apps namelijk onderverdelen in drie verschillende varianten, waaronder web-, native- en hybride-apps.

Een web-app
Een web-app is een mobiele variant van je website. Het vertalen van een mobiele website is in principe (niet apart) nodig als je gebruik maakt van een responsive website. Hierbij schaalt je gebruikelijke website mee met het formaat van je device, zonder dat de keyelementen aangetast worden. Bij een adaptive website kunnen elementen verschillen ten opzichte van de standaard website, hierbij kunnen specifieke elementen die apart op een mobiel getoond worden nog in de verkeerde taal zijn.

Een native-app
De native-app valt onder de daadwerkelijke apps die je kunt downloaden en installeren vanuit de store. Deze varianten worden het meest gebruikt en bieden ook meer mogelijkheden op gebied van maatwerk en uitgebreide functies. De native apps zijn losse onderdelen waarvan de interface en de inhoud vertaald dienen te worden.

Een hybride-app
Een hybride-app is net zoals de naam al aangeeft een combinatie van beide apps. Als je website vertaald is dan is direct ook je app vertaald, echter dient ook de interface van de app nog apart vertaald te worden.

Mobiele apps blijven zich continu ontwikkelen. Heb jij een app of wil je een app vertalen? Bekijk dan gerust eens de links in dit artikel!

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.