Google Foto’s Krijgt Handmatige Gezichtsmarkering

Google-PhotosDe foto-opslagdienst Google Foto’s is in staat om automatisch gezichten te markeren. Dit werkt echter niet bij alle foto’s even goed en daarom krijgt de dienst in de toekomst de optie om handmatig gezichten te markeren.

Google Foto’s is uitgerust met kunstmatige intelligentie die mensen, zoals vrienden en familie, kan herkennen en onderscheiden. Dit systeem is echter niet 100% accuraat en daarom werkt Google aan een oplossing, zo schrijft XDA Developers. De website schrijft dat ze de handmatige gezichtsmarkering, die diep zit verwerkt in versie 4.32, al hebben hebben uitgeprobeerd.

De automatische gezichtsmarkering doet gewoon zijn werk. Wanneer mensen na het nemen van een foto niet herkend worden zet Google Foto’s deze op een lijst, waarna je zelf kunt aangeven of het toch niet iemand is die het systeem had moeten herkennen. Is het een nieuwe persoon, dan kun je hem of haar aan de lijst van bekende personen toevoegen en hem of haar ook op andere foto’s aanwijzen. Vervolgens moet de automatische herkenningsfunctie de persoon ook op andere foto’s herkennen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *