Pokémon Go Blokkeert Toestellen Met Root-bestanden

Pokemon-go-nianticMensen die hun Android-toestel rooten kunnen makkelijker cheaten dan Android-gebruikers zonder root. Daarom controleert Pokémon Go voortaan of er root-bestanden op een toestel aanwezig zijn. Als dit het geval is kan er besloten worden om de gebruiker te blokkeren.

Iemand die zijn of haar telefoon ‘root’ krijgt toegang tot functies en mogelijkheden die de normale gebruiker niet heeft. Zo is het onder andere makkelijker om vals te spelen in videogames. Daarom heeft ontwikkelaar Niantic versie v0.115.2 van Pokémon Go uitgebracht voor Android. Deze versie van het spel zoekt op het opslaggeheugen naar root-bestanden. Wanneer root-bestanden worden aangetroffen zal de toegang tot de Pokémon Go-server worden geblokkeerd.

Het kan echter voorkomen dat zelfs mensen zonder root getroffen worden door de nieuwe maatregel van Niantic. Zo ontdekte Android Police dat bestanden met bepaalde namen, zoals “MagiskManager”, de blokkade al kunnen triggeren, zelfs wanneer het toestel niet geroot is.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.