Google Introduceert Gamestreamingplatform en Stadia-controller

Stadia-controllerGoogle heeft tijdens de Google Reveal-livestream een nieuwe gamestreamingplatform en een gamecontroller aangekondigd. De zogeheten Stadia-controller beschikt naast de gebruikelijke knoppen ook over een microfoon en een Google Assistent-knop.

Stadia is een nieuw platform waarmee je games kunt streamen in de Chrome-browser op een pc, Androidsmartphone, Androidtablet of (Android) TV. Hiervoor is alleen een snelle internetverbinding vereist. Google wil met Stadia concurreren met NVIDIA (GeForce Now) en Sony (PlayStation Now). Door de games te streamen via de Chrome-browser is het niet nodig om games te installeren op je pc of Android-toestel. Stadia krijgt ondersteuning voor 4K-resolutie en 60 frames per seconde. In de toekomst zal ondersteuning voor 8K en 120fps worden toegevoegd.

Daarnaast heeft Google de Stadia-controller aangekondigd, die je via wifi kunt koppelen aan Googles datacenters. De controller beschikt over een aantal extra’s, zoals een deelknop voor YouTube en een microfoon die je kunt gebruiken voor de Google Assistent. Het is overigens niet een vereiste om de controller aan te schaffen om games via Stadia te spelen. Je kunt namelijk ook gewoon gebruikmaken van je eigen muis, toetsenbord en controllers.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.