Alle Android Applicaties Van Google Krijgen Stembediening

Google-Android-Voice-ControlAndroid Police meldt dat Google al zijn Android applicaties zal gaan uitrusten met stembediening, net zoals dat nu al het geval is met Google’s zoek-applicatie. Zo zullen onder andere de Gmail app en de Gallery app in de toekomst worden voorzien van “voice control”.

Google zal momenteel bezig zijn met het updaten van Google’s Android applicaties. Wel zijn de ontwikkelingen nog in een vroege fase, waardoor het waarschijnlijk nog wel even zal duren voordat alle Google-apps de “voice control update” zullen ontvangen.

Gmail Android Voice Control

Stembediening of “voice control” kan worden gestart door “OK Google” te zeggen. Vervolgens zal er een witte tekst veld worden geopend boven de applicatie, hierna kan je een opdracht geven dat zal worden omgezet in tekst. Zo kan je snel reageren op emails of makkelijk foto’s delen met je contactpersonen. In de bovenstaande afbeelding zien we ook dat Google de traditionele homeknop zal vervangen met het Google logo. Door op dit logo te klikken kunnen bepaalde functies worden opgeroepen. Welke functies dit precies zullen zijn, is nog niet duidelijk.

bron [android police via techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.