RegioApp van Peperzaken

In het samenwerkingsverband tussen de regionale omroepen en app-ontwikkelaar Peperzaken, hebben twaalf regionale omroepen hun eigen app ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen het nieuws lezen, radio luisteren, tv kijken en nog veel meer in de app van hun regionale omroep. Ik besteed in dit artikel aandacht aan al deze apps van de regionale omroepen.

 

Ontwikkeling
De apps zijn gemaakt door ontwikkelaar Peperzaken uit Groningen in opdracht van de regionale omroepen. De initiatiefnemer was van was RTV Noord. En toen op 10 maart 2011 was het zover want, toen lanceerden RTV Noord, RTV Oost, Omroep West, RTV Utrecht, Omroep Brabant, RTV Drenthe, Omroep Gelderland, RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland hun app. De omroepen L1 en Omroep Zeeland lanceerden later hun app en Omrop Fryslân en Omroep Flevoland hadden er toen al één.

Een half jaar na de lancering van was het tijd voor de omroepen om de apps te vernieuwen. Ze brachten toen versie 2.0 uit en daarin kwamen veel vernieuwingen zoals: Breaking Nieuws pushnotificatie, live TV, swipen naar volgende/vorige artikel, fotoslideshow bij artikelen, snelle weergave in lijstview van media (audio/video), meerdere foto’s en video’s versturen met Nieuwstip en reacties laten zien en geven. Hierdoor werd het veel antrekkelijker voor de mensen om de apps te downloaden.

Succes
De apps hebben heel erg veel succes, zoals bijvoorbeeld bij RTV Oost, daar meldt Gerson Veenstra:
‘De mobiele applicaties van RTV Oost voor iPhone- en Androidtoestellen zijn meer dan 100.000 keer gedownload’.

De apps van de regionale omroepen hebben ook de Media App Award 2012 gewonnen. Een deskundige jury heeft de RegioApp toen uitgeroepen tot de beste van tien genomineerde apps.

Screenshots:

 

De applicaties hebben allemaal hetzelfde principe, alleen is er soms door de omroep zelf nog iets toegevoegd.

Kortom, wilt u niets missen in uw regio? Download dan hier de app van uw regionale omroep!

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.