Lenovo Doet Opnieuw Overname Bod op BlackBerry

BlackBerry-LogoVolgens Benzinga zal Lenovo opnieuw een poging wagen om BlackBerry over te nemen. Lenovo zou later deze week een bod willen doen van 15 dollar per aandeel en bereid zijn dit te verhogen tot maximaal 18 dollar per aandeel.

Lenovo heeft eerder ook al een poging gedaan om BlackBerry over te nemen. De Canadese overheid heeft deze overname toen echter geblokkeerd om nationale veiligheidsredenen. Het zou dan ook raar zijn als Canada de overname nu wel goedkeurt. Ook heeft BlackBerry CEO, John Chen ooit gezegd “Ik ben verplicht naar dergelijke aanbiedingen te kijken, maar ik ben er niet naar opzoek. Mocht een bedrijf een bod doen van $100 per aandeel, dan bel ik je waarschijnlijk terug“.

Of dit gerucht dus serieus moet worden genomen is niet helemaal duidelijk. Aandeelhouders lijken echter wel positief te reageren op dit nieuws, aangezien de waarde van de aandelen van BlackBerry gisteren met bijna 10 procent zijn gestegen.

Waarom Lenovo BlackBerry zou willen overnemen is niet bekend. Het bedrijf is namelijk al erg succesvol in de smartphone wereld in thuisland China. Ook heeft het bedrijf onlangs Motorola overgenomen. Mogelijk is Lenovo geïnteresseerd in de software en de zakelijke klanten van BlackBerry.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.