Motorola Werkt Aan Vouwbare Smartphone Met Innovatieve Technologie

samsung-opvouwbare-smartphoneMotorola heeft een patent toegewezen gekregen met de naam ‘Method to recover permanent set in a foldable display‘. In de details van het patent zien we dat het gaat om een technologie op basis van hitte, die het mogelijk maakt om een OLED-scherm veelvuldig te buigen.

Het is al wel mogelijk om smartphones met opvouwbare schermen te ontwikkelen, maar het veelvuldig buigen van het scherm zou op den duur voor problemen zorgen. Als je een OLED-scherm namelijk te lang buigt kan semi-permanente vervorming optreden. Motorola heeft daarom een patent aangevraagd voor een innovatieve technologie die dit probleem moet oplossen. We zien in de beschrijving dat Motorola gebruik maakt van verhitting om het gebogen onderdeel van het scherm te repareren.

motorola-vouwbare-smartphone

De smartphone in dit patent is voorzien van een scharnier waarin Motorola een temperatuur sensor en een warmtesysteem met een thermisch element heeft verwerkt. Motorola wil het effect van semi-permanente vervorming tegengaan door de temperatuur van het display rondom het scharnier te verhogen. Een detectie module kan meten of het display in een gebogen stand verkeert en voor hoe lang. Wanneer het scherm volledig is opengevouwen begint het automatische herstelproces. Het is onduidelijk of Motorola op dit moment ook aan een vouwbare smartphone werkt die op de markt zal worden gebracht.

bron [letsgodigital]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.