“Google Komt Met Android Versie Voor Virtual Reality”

Google CardboardGoogle zou tientallen mensen op een project hebben gezet, waarbij een Android versie wordt ontwikkeld die speciaal is gericht op virtual reality-hardware en software, aldus The Wall Street Journal.

Google heeft vorig jaar tijdens de I/O 2014 een zeer eenvoudige kartonnen virtual reality-bril ontwikkeld voor Android-smartphones, genaamd Cardboard. Dit jaar lijkt het er op dat Google zich nog meer wil gaan richten op Virtual Reality. Zo werkt de zoekgigant momenteel al samen met Mattel om een virtual-reality View-Master te ontwikkelen en zal Google volgens The Wall Street Journal druk bezig zijn met het ontwikkelen van een aangepaste Android versie speciaal voor virtual reality.

Naast Android TV, Android Auto en Android Wear komt er dus nog een nieuwe variant van Android. Details over de nieuwe Android versie zijn nog niet bekend. Zo weten we nog niet of de nieuwe Android versie zal gaan draaien op losstaande virtual-reality apparaten of dat het om een Android uitbreiding gaat speciaal voor smartphones die in een virtual-reality bril kunnen worden gestopt.

Mochten de geruchten kloppen dan zal Google dit hoogst waarschijnlijk tijdens de I/O 2015 ontwikkelaarsconferentie aankondigen. De I/O wordt gehouden op 28 en 29 mei.

via [AW]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.