Al Meer Dan 18.000 Verschillende Android Toestellen

Android apparatenUit onderzoek van de mobiele applicatie, OpenSignal is gebleken dat er in 2014 meer dan 18.000 verschillende toestellen in omloop zijn die draaien op het Android besturingssysteem. OpenSignal is een applicatie waarmee je kunt kijken hoe goed de dekking is van de verschillende telecomnetwerken.

Vorig jaar waren er volgens de statistieken “slechts” 11.868 verschillende Android apparaten op de markt. Dit jaar is dat aantal gestegen naar 18.796 Android toestellen. Samsung is verantwoordelijk voor maar liefst 43 procent van de smartphone markt. Vorig jaar was dit met 47,5 procent wel wat meer. Dit percentage staat voor het totale aantal toestellen, niet voor het aantal verschillende Android apparaten.

De grote stijging in het aantal verschillende Android toestellen heeft waarschijnlijk te maken met de snel groeiende Chinese en andere Aziatische smartphone fabrikanten. Ook zijn er veel nieuwe budget smartphones op de markt verschenen op de hoop om de mensen in de armere landen ook te voorzien van een smartphone.

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.