“Android Wear Krijgt Ondersteuning Voor Wifi en Gebaren”

Android WearAndroid Wear krijgt ondersteuning voor onder andere wifi-verbindingen en gebaren, aldus The Verge. Zo zal het straks mogelijk worden om te scrollen door middel van een polsbeweging en verbinding te maken met een wifi-hotspot op bijvoorbeeld een treinstation.

Volgens een bron van The Verge is het straks mogelijk om met je Android Wear smartwatch verbinding te maken met een wifi-verbinding. Op deze manier kan je ook zonder smartphone notificaties ontvangen via het internet. Momenteel is een smartwatch nog een verlenging van je smartphone, maar dat zal dankzij een wifi verbinding dus kunnen veranderen.

Sommige smartwatches van onder andere Samsung, LG, ASUS en Sony zijn al voorzien van een wifi-chip, maar deze zijn momenteel uitgeschakeld. Het is niet bekend of deze chips weer kunnen worden ingeschakeld of dat er mogelijk belangrijke componenten missen.

De huidige smartwatches kunnen checken of de gebruiker naar de smartwatch kijkt. Hierop zal de smartwatch vervolgens uit de energiebesparingsmodus komen en het scherm helderder maken. In de nieuwe Android Wear zal het echter ook mogelijk worden om bijvoorbeeld door een lijst te scrollen door een “veeg” gebaar voor de smartwatch te doen.

Wanneer Google de nieuwe Android Wear zal uitrollen is nog niet bekend. 

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.