“Huawei Werkt Aan Eigen Stemassistent”

HuaweiDe Chinese fabrikant Huawei werkt aan een eigen spraakassistent, waarmee het bedrijf wil gaan concurreren met Apple’s Siri, Microsoft’s Cortana, Amazon’s Alexa en Google Assistent. De assistent van Huawei zal binnenkort worden aangekondigd voor Chinese toestellen. Of en wanneer de Europese en Amerikaanse Huawei-toestellen worden voorzien van een eigen spraakassistent is niet bekend.

Een team van honderd technici bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium van de technologie in de kantoren van het bedrijf in Shenzhen, China,” aldus Bloomberg. Huawei zou al flink hebben geïnvesteerd in het ontwikkelen van de eigen spraakassistent.

De assistent van Huawei zal eerst alleen in China verschijnen. Buiten China blijft Huawei voorlopig gebruik maken van de assistenten van Amazon en Google. Huawei wil zich met de introductie van een eigen spraakassistent meer onderscheiden van de grote concurrentie op de markt.

Huawei is echter lang niet de enige fabrikant die werkt aan een eigen spraakassistent. Zo werkt de grote concurrent Samsung ook aan een eigen virtuele assistent, genaamd Bixby. Ook is China krijgt Huawei te maken met concurrentie. Zoekgigant Baidu werkt namelijk ook aan een eigen stemassistent.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Paul Peter Muller schreef:

    Bixby is oneindig veel verder dan Siri, Cortana en Google Now. Bixby begrijpt direct al meer dan 200.00 opdrachten en leer per dag bij omdat het self-learning is.

    De andere drie begrijpen max. 250 opdrachten en dan ook nog alleen maar de opdrachten die door de programmeurs zijn geprogrammeer. Deze drie zijn verder dom. Ze leren niets bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.