ZTE ‘Stopt’ Met Kickstarter-project Hawkeye

ZTE_HawkeyeZTE lanceerde in 2016 een project waarbij mensen werden gevraagd wat ze graag in een smartphone zouden willen zien. De zelfklevende coating en de oogbesturing kwamen hier als beste uit. Het concept slaat echter niet aan op Kickstarter. Daarom heeft ZTE besloten om het zogeheten Hawkeye-project tijdelijk te stoppen.

ZTE wilde via Kickstarter een smartphone uitbrengen voor $200. Mensen konden zelf kiezen welke features zij graag op de smartphone wilden zien. De populairste features waren oogbesturing en zelfklevende coating. Dankzij deze coating moet je de smartphone aan de muur kunnen plakken. Met behulp van de oogbesturing kan je bijvoorbeeld een bladzijde van een boek omslaan.

Mensen werden echter niet enthousiast van ZTE’s idee, waardoor het bedrijf uiteindelijk slechts $36.000 van de beoogde $500.000 wist op te halen. Slechts 200 mensen hebben uiteindelijk geïnvesteerd in de Hawkeye. Het project is nu echter geannuleerd, dus de investeerders krijgen hun geld terug.

De Hawkeye-smartphone zou onder andere worden voorzien van een 5.5 inch Full-HD scherm, een Snapdragon 625-processor, 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. ZTE merkte al snel dat de Hawkeye niet in trek was, waarna het bedrijf via een poll vroeg wat er moest worden toegevoegd. De meeste mensen gaven aan dat ze de Snapdragon 625 wilden omruilen voor de nieuwe Snapdragon 835. Het toevoegen van de Snapdragon 835 zal de smartphone een stuk duurder maken, maar het wijzigen van de prijs is op Kickstarter niet toegestaan. Dit is de reden dat ZTE het project tijdelijk heeft moeten stoppen.

Het stoppen van de huidige Kickstarter campagne is dan ook nog niet het einde van de Hawkeye-smartphone. ZTE zal vermoedelijk een nieuwe versie van de Hawkeye introduceren, met nieuwe specificaties en een andere adviesprijs.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.