Huawei Mate 10 Krijgt 2,8GHz Kirin 970-processor

Kirin 970 processor HuaweiOp het internet zijn screenshots van een benchmark opgedoken, met daarin details over de nieuwe Kirin 970 processor. Dankzij deze details weten we nu meer over de potentiële prestaties van de processor in de Huawei Mate 10.

Onlangs is Huawei gestart met de massaproductie van de Kirin 970-processor, die de concurrentie moet aangaan met de Qualcomm Snapdragon 835-processor en de Samsung Exynos 9-processor. De eerste smartphone die zal worden uitgerust met deze processor is de Huawei Mate 10. Huawei zal dit toestel naar verwachting op 16 oktober in München presenteren.

Op de Chinese website Weibo is een screenshot opgedoken met details over de Kirin 970-processor. De screenshot is van een benchmark die aangeeft dat de Kirin 970 een 64-bit octa-core processor is. De chipset bestaat uit een krachtige quad-core-processor in combinatie met een energiezuinige quad-core-processor. De krachtige processor maakt gebruik van Cortex A73 kernen met een snelheid van 2,8 GHz. De energiezuinige processor maakt gebruik van Cortex A53 kernen, maar de snelheid van deze kernen is nog niet bekend.

De Kirin 970-processor heeft verder ondersteuning voor LTE Cat.12 netwerken, waardoor het mogelijk is om te downloaden met snelheden tot 600 Mbps en uploaden met snelheden tot 100/150 Mbps over 4G netwerken. Verder is er ondersteuning voor Wi-Fi a/b/g/n/ac en Bluetooth 4.2. De Kirin 970-processor wordt op 10 nanometer schaal geproduceerd.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.