Qualcomm Komt Morgen Met Nieuwe Processor Voor Smartwatches

QualcommQualcomm heeft een uitnodiging verstuurd naar de pers voor een aankondiging op 10 augustus. Naar verwachting zal het bedrijf op deze dag een nieuwe soc voor smartwatches introduceren.

Qualcomm liet eerder dit jaar weten dat er een opvolger komt van de Snapdragon 2100-soc, die in veel Wear OS-smartwatches aanwezig is. Nu Qualcomm uitnodigingen heeft verstuurd met daarop een datum en een smartwatch, gaan we ervan uit dat we de opvolger morgen te zien krijgen.

De Snapdragon 2100-soc is al meer dan twee jaar oud, dus een opvolger zou niet zo gek zijn. Ook gaf een topman van Qualcomm in mei al aan dat ze werken aan een opvolger. De opvolger krijgt waarschijnlijk de naam Snapdragon 3100.

Net als de Snapdragon 2100 zou de Snapdragon 3100 zijn gemaakt op een 28nm-procedé. Vermoedelijk gaat het om een quad-core processor op basis van de ARM Cortex-A7-architectuur, gecombineerd met een Adreno 304-gpu. De opvolger zou zuiniger moeten zijn dan de huidige soc. Volgens de laatste geruchten zal de Snapdragon 3100 onder andere worden gebruikt door Google, Fossil, Louis Vuitton, Movado en TAG Heuer.

Qualcomm-10-augustus

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.