Huawei’s Android-alternatief ‘Hongmeng’ Komt Uiterlijk Begin 2020

huawei-p30Huawei werkt al een tijdje aan een eigen besturingssysteem, die volgens de geruchten de naam Hongmeng meekrijgt. Aangezien het er nu naar uitziet dat Huawei in de toekomst geen Android-licenties meer krijgt, is het tijd om Huawei’s eigen OS uit te brengen. Volgens de laatste geruchten zal de lancering uiterlijk begin 2020 plaatsvinden.

Huawei werkt al meerdere jaren aan een eigen besturingssysteem, die kan worden ingezet in noodgevallen. Het handelsverbod met Amerika is zo’n noodgeval. De website Huawei Central claimt dat het Hongmeng OS kan draaien op smartphones, tablets, tv’s en wearables. Details over het besturingssysteem hebben we niet, maar de lancering zou op zijn vroegst deze herfst al plaatsvinden. Vervolgens zal het besturingssysteem geleidelijk worden uitgerold.

Huawei is zich dus aan het voorbereiden op een toekomst zonder Android, maar in een reactie over het handelsverbod geeft het bedrijf aan dat Huawei slachtoffer is van pestgedrag van de Amerikaanse overheid en dat Huawei samen werkt met Google om de ban ongedaan te maken. De Amerikaanse overheid heeft een volledige ban eerder al met drie maanden uitgesteld. Het is dus nog niet helemaal zeker of Huawei in de toekomst inderdaad geen Android meer mag gebruiken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *