“Ook ARM Doet Geen Zaken Meer Met Huawei”

Huawei-ARMHet is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de Verenigde Staten en China in een handelsoorlog zijn beland. Het nieuwste doelwit is de Chinese fabrikant Huawei, die zich volgens de VS en andere landen schuldig maakt aan spionage. De VS heeft Huawei op een zwarte lijst gezet waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met Huawei. Het blijft echter niet bij Amerikaanse bedrijven. Ook ARM blijkt de samenwerking met Huawei stop te zetten.

Het Britse ARM Holdings heeft via een memo aan werknemers aangegeven dat het bedrijf alle relaties met Huawei zal beëindigen. De chipontwerper is tegenwoordig in handen van het Japanse Softbank, maar ARM Holdings constateert dat zijn ontwerpen van Amerikaanse origine zijn en het verbod van de VS dus ook geldt voor ARM.

De beslissing van ARM zal een grote impact hebben op Huawei. Veel HiSilicons-chips van Huawei zijn namelijk gemaakt op basis van ARM’s architectuur. Huawei betaalt hiervoor licentiekosten aan ARM. Huawei mag bestaande ontwerpen blijven gebruiken, maar voor nieuwe chips moet Huawei opzoek naar een nieuwe partner. Het probleem is dat de halfgeleiderindustrie in China nog in de kinderschoenen staat. Het is dus nog onduidelijk met wat voor oplossing Huawei komt.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *