Android is het belangrijkst voor ontwikkelaars

De groei van Android als besturingssysteem lijkt niet te stoppen, net zo min als het succes. Marktonderzoeker Ovum laat zelfs weten dat Android hard op weg is, om zelfs voor applicatie-ontwikkelaars het belangrijkste platform te worden. Dit betekend niet meteen dat iOS-gebruikers zich zorgen moeten gaan maken, dat er binnenkort geen apps meer worden ontwikkeld. Want zoals het er nu uitziet groeit de belangstelling zelfs, om te ontwikkelen voor Blackberry en Windows Phone.

Ook is uit onderzoek gebleken dat ontwikkelaars zich sneller afkeren van ontwikkelplatformen als Flash, Java en Wap. Ze richten zich steeds meer op HTML5 een snel ontwikkelende web-based standaard. Wel blijven de ontwikkelaars gebruik maken van de distributiekanalen van de betreffende platformen, iTunes en Android Market. Op deze manier kunnen ze hun app makkelijk aan de man brengen, bij een groot publiek.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.