Pas Op Voor OnePlus One Invite Scams

OnePlus OneWij hebben vandaag een mail ontvangen van een Android fan die graag een OnePlus One wil kopen. Hij zou hebben meegedaan aan een wedstrijd op het forum van OnePlus en hebben gewonnen. De invite voor de OnePlus zal hij echter nooit ontvangen.

Michiel zou via het forumpost van OnePlus onder de sectie invites hebben meegedaan aan een wedstrijd waarbij de eerste 100 mensen die een Facebookpagina leuk vonden een invite zouden ontvangen. Michiel was één van de eerste 100 mensen en ontving de volgende dag een mail met de melding dat hij een invite had ontvangen. Het bleek echter dat deze mail niet afkomstig van One Plus One zelf, maar van een gmail adres.

Na het onderzoeken van de OnePlus site (waar hij geen officieel email adres kon vinden) mailde Michiel terug om te vragen of dit wel allemaal officieel is. Uit een reactie kreeg hij te horen dat hij maar met een andere wedstrijd mee moet doen en verdere vragen werden simpelweg genegeerd.

OnePlus-One-Invite-scam

Waarschijnlijk zijn meer mensen in deze “scam” getrapt en hebben ze OnePlus hiervan op de hoogte gebracht, want OnePlus heeft de forumpost ondertussen al verwijderd. Het lijkt er dus simpelweg op dat mensen via het OnePlus forum invites beloven om bezoekers, Facebook likes of zelfs geld te ontvangen. Wij willen iedereen er op wijzen dat alleen OnePlus invites voor de OnePlus One weggeeft. Doe dus alleen mee aan officiële OnePlus One wedstrijden. Dergelijke wedstrijden worden via de Facebookpagina van OnePlus aangekondigd.

Bedankt Michiel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.