Xiaomi Bereikt Derde Positie Smartphonemarkt

Xiaomi-smartphonemarktDe populariteit van de Chinese smartphone fabrikant, Xiaomi stijgt enorm snel en is de laatste maanden gegroeid tot derde grootste smartphonefabrikant ter wereld. Zo heeft Xiaomi het afgelopen kwartaal maar liefst 15,1 miljoen smartphones verkocht en wist het bedrijf in slechts 1 seconden 10.000 RedMi Note toestellen te verkopen in Taiwan.

Xiaomi staat na Samsung en Apple nu op de derde positie van grootste smartphone fabrikanten ter wereld. Het meest indrukwekkende van dit resultaat is het feit dat het bedrijf de smartphones alleen in China en omringende landen verkoopt. Het succes van Xiaomi is te danken aan de high-end specificaties voor een zeer lage prijs. Dit is mogelijk doordat het bedrijf weinig geld in promotie stopt en alle smartphones online verkoopt.

Na verwachting zal Xiaomi in de toekomst ook gaan focussen op landen buiten Azië, waardoor het bedrijf nog veel meer zal groeien. Wat denken jullie? Zal de smartphone markt worden overgenomen door China of blijft het in handen van Zuid-Korea en Amerika?

via [technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.