“Xiaomi Redmi-smartphones Versturen Niet Ongevraagd Informatie Naar Chinese Servers”

Xiaomi-RedmiGisteren kwam het nieuws naar buiten dat de Xiaomi Redmi toestellen ongevraagd gegevens zou versturen naar Chinese servers. Als dit het geval is dan zou dat een zeer negatieve impact kunnen hebben op de Chinese smartphone-fabrikant, Xiaomi. Hugo Barra heeft vandaag in een reactie laten weten dat de informatie met bijbehorende screenshot verkeerd is geïnterpreteerd, en dat alleen informatie wordt opgeslagen via de Mi Cloud-dienst.

De gister gelekte afbeelding zou volgens de bron aangeven dat de Redmi-smartphones van Xiaomi ongevraagd gegevens verstuurd naar servers in Bejing, China. In een reactie van Hugo Barra is te lezen dat de onderstaande afbeelding echt is, maar dat er niks “ongevraagd” gebeurt. De connectie met de Chinese servers zou te maken hebben met Mi Cloud, de clouddienst van Xiaomi.

De onderstaande screenshot is dus gewoon van een smartphone waar de cloudopslag-dienst aan staat en dus connectie maakt met de servers om een backup te maken van de gegevens.

Redmi-Xiaomi

Xiaomi uploadt geen informatie zonder dat je daar wat van weet“. “Xiaomi biedt met Mi Cloud een dienst aan waarmee gebruikers back-ups van persoonlijke informatie kunnen maken. Ook is het daarmee gemakkelijker je smartphone met andere toestellen te synchroniseren.“, aldus Hugo Barra.

Het gaat hier om je contacten, foto’s, berichten en aantekeningen. Mi Cloud staat automatisch uitgeschakeld. Je moet eerst inloggen met je account om de dienst aan te zetten. Je kunt ook zelf instellen wat je allemaal wilt back-uppen. Deze dienst respecteert de wetten en regels van elk land. De cloud is flink versleuteld om de privacy van de gebruiker te waarborgen.

Ook geeft hij aan dat Xiaomi geen belang heeft bij dergelijke praktijken, omdat het Chinese merk het steeds beter doet op de internationale markt. Elke onrechtmatige handeling zou het vertrouwen van de klant kunnen schaden, wat voor problemen kan zorgen voor de wereldwijde expansieplannen. 

bron [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.