Nieuwe Accu’s Met Twee Keer Zoveel Capaciteit in Productie Genomen

solid-state accu Applied MaterialsApplied Materials, de fabrikant van machines die solid-state accu’s maken heeft laten weten dat een nieuw soort accu in productie is genomen, dat over dubbele capaciteit beschikt. Volgens Applied Materials zullen deze accu’s binnenkort onder andere in smartphones, tablets en smartwatches te vinden zijn.

Applied Materials heeft laten weten dat de fabrikant verschillende machines heeft weten te verkopen die in staat zijn dergelijke accu’s te maken. Dit zou dus betekenen dat de eerste accu’s met een grotere capaciteit binnenkort voor de consument beschikbaar zullen zijn. De reden dat we dergelijke accu’s nog niet eerder op de markt hebben gezien, is de feit dat het ontwikkelen van deze accu’s voorheen nog te duur was en dus niet interessant was voor de normale consument. Applied Materials heeft nu echter enkele doorbraken gehad, waardoor de kosten voor het ontwikkelen van deze accu’s een stuk goedkoper is geworden.

Ook is een solid-state accu een stuk veiliger dan de lithium-accu, doordat de lithium-accu is voorzien van een vloeibaar elektrolyt terwijl dat bij de solied-state accu is vervangen door een elektrolyt in een vaste vorm. Hierdoor is de accu een stuk minder vlambaar.

Applied Materials wil niet teveel details vrijgeven over wanneer welk product wordt voorzien van een solid-state accu. Wel is duidelijk dat er binnenkort een smartwatch op de markt komt dat is voorzien van een dergelijke accu. Mogelijk is dit de smartwatch van Apple.

bron [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.