Drie Applicaties Om Je Privacy Te Beschermen

ExpressVPNSmartphonegebruikers geven veel om hun privacy. Vooral nu we smartphones voor vrijwel alles gebruiken. Google komt gelukkig elke maand met nieuwe updates om ons toestel weer een stukje veiliger te maken, maar je kunt hier zelf ook het één en ander aan doen. Daarom hebben wij hieronder drie smartphone-applicaties op een rijtje gezet die je helpen om je privacy beschermen.

ExpressVPN (VPN app)
Eén ding dat smartphone-gebruikers graag doen is surfen op het internet. Helaas is het internet ook gelijk de meest onveilige plek. Uiteraard hoef je je niet gelijk zorgen te maken wanneer je de internetbrowser opent, maar voorkomen is beter dan genezen.

ExpressVPN is een app die al door meer dan 5 miljoen Android-toestellen in gebruik is. De app zet een VPN op, oftewel een Virtual private network, waardoor je veilig kunt surfen, ongeacht welke websites je bezoekt. Het wizcase team heeft Express VPN hier gereviewd, maar kort samengevat kun je met een paar simpele klikken veilig en anoniem surfen, waardoor websites dus geen persoonlijke data zoals je locatie of IP-adres kunnen verzamelen. Als je meer wilt weten over hoe de app werkt raden wij aan om de review van wizcase hier te lezen.

Folder & File Locker
Je moet je privacy niet alleen online beschermen maar ook offline. Het maakt namelijk niks meer uit of wel of niet een beschermde webbrowser hebt wanneer iemand fysiek toegang heeft tot jouw toestel. Gelukkig zijn er tal van apps beschikbaar die je foto’s, video’s en andere bestanden met een wachtwoord kunnen vergrendelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Folder & File Locker, een app die al door meer dan een miljoen mensen in gebruik is.

Met Folder & File Locker kun je je vakantiefoto’s in een beveiligde map plaatsen en belangrijke files met een wachtwoord vergrendelen, maar de app heeft ook een aantal andere handige functies. Zo maakt Folder & File Locker automatisch een selfie wanneer iemand een fout wachtwoord intypt. Zo zie je gelijk wie heeft geprobeerd om jouw beveiligde bestanden te openen. Ook is het mogelijk om verwijderde bestanden tot 60 dagen na het verwijderen weer terug te halen en kun je je wachtwoord, wanneer je deze bent vergeten, eenvoudig laten opsturen naar een opgegeven email-adres.

Je kunt Folder & File Locker gratis downloaden in de Play Store, maar ga gerust opzoek naar andere applicaties die vergelijkbaar zijn. De keuze is namelijk vrij groot op dit gebied.

Avast Virusscanner
Als laatste raden wij aan om een virusscanner te installeren. Alhoewel dit niet direct je privacy beschermt, kan een virusscanner voorkomen dat je toestel geïnfecteerd raakt door een virus die wel je privacy kan stelen.

Er zijn tal van virusscanners beschikbaar in de Play Store, maar Avast is toch wel één van de bekendste en beste virusscanners. Avast is ook één van de virusscanners met de meeste gratis functies. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en bestaat uit een virusscanner, maar ook uit een wifi-scanner en een functie waarmee je oproepen en gevaarlijke websites kunt blokkeren. Op deze manier kun je een hoop problemen voorkomen zonder te bet.

Tegen een betaling van 14,99 euro per jaar krijg je toegang tot meer functies, waaronder een functie waarmee je apps met een pincode kunt blokkeren en een functie om reclame uit apps te halen. Ook kun je instellen dat de smartphone automatisch foto’s en geluidsopnamen maakt wanneer je toestel door iemand is gestolen. Op deze manier kun je makkelijker de dader, en mogelijk je smartphone, terugvinden.

Zelf stappen ondernemen
Naast het installeren van applicaties kun je ook andere stappen zetten om je privacy te beschermen. Zo kun je ongebruikte apps verwijderen en machtigingen van applicaties uitschakelen. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat minder betrouwbare apps toegang krijgen tot de agenda, contacten of locatie van je toestel. Combineer dit met het installeren van de bovengenoemde drie applicaties om de ultieme beveiligde smartphone te creëren.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.