300 Miljoen Smartphones Verkocht In Tweede Kwart 2014

Windows-Phone-vs-Android-vs-iOS-vs-BlackBerryIn het tweede kwartaal van 2014 zijn meer dan 300 miljoen smartphones over de toonbank gegaan. Uit de cijfers van IDC kunnen we opmaken dat Windows Phone en BlackBerry marktaandeel heeft verloren aan Android en iOS.

Android en iOS zijn de enige besturingssystemen die het afgelopen kwartaal zijn gegroeid. iOS heeft echter wel marktaandeel moeten afstaan aan Android, terwijl er 12,7 procent meer iPhones over de toonbank zijn gegaan dan een jaar geleden. Android is met een totale marktaandeel van 84,7 procent de absolute winnaar. De marktaandeel van Windows Phone is gezakt van 3,4 procent naar 2,5 procent. Ook het aantal verkochte Windows Phone toestellen is gezakt van 8,2 naar 7,4 miljoen exemplaren. De marktaandeel van BlackBerry is gezakt van 2,8 procent naar 0,5 procent.

In totaal zijn er het afgelopen kwartaal 301.3 miljoen smartphones over de toonbank gegaan, waarvan 255.3 miljoen draaien op Android. Android lijkt het elk kwartaal weer beter te doen en langzaam aan marktaandeel van iOS, Windows Phone en BlackBerry af te snoepen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.