Smartphone Viert 20ste Verjaardag

IBM-Simon-1994De smartphone is 20 jaar oud en dat mag gevierd worden. De eerste smartphone was een toestel van IBM, genaamd Simon Personal Communicator. Deze smartphone kwam op 16 augustus 1994 op de markt voor een prijs van 899 dollar.

20 jaar geleden beschikte de eerste “smartphone” over een 4,5-inch LCD display met een resolutie van 160×293 pixels, een stylus-pen, 1MB werkgeheugen en 1,8MB opslagruimte. De IBM Simon weegt maar liefst 500 gram en kreeg een prijskaartje mee van $899.

Tegenwoordig lachen we om dergelijke specificaties, maar de IBM Simon was zijn tijd wel ver vooruit. Een 4,5-inch touch-screen, een stylus-pen en de mogelijkheid om apps te installeren is iets wat nu heel normaal is. Uiteraard zijn het tegenwoordig kleuren display’s met een enorm hoge resolutie, maar het principe is het zelfde. Met de stylus-pen was het mogelijk om tekeningen te maken, notities te schrijven of de kalender te updaten. De IBM Simon kon zelfs aan een fax-machine worden gekoppeld. De accuduur van slechts 1 uur was echter wel een groot probleem.

In de Verenigde Staten werden er maar liefst 50.000 exemplaren verkocht, vooral aan zakelijke gebruikers. De beperkte functies en de prijs zorgden er echter voor dat de IBM Simon na twee jaar alweer van de markt verdween.

via [portablegear]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.