Huawei P10 vs P9

Huawei P10 vs P9Huawei P10 minder radicaal veranderd dan de P9.

Met de introducering van de Huawei P9 waren er veel veranderingen te zien in vergelijking tot de P8. Nu de Huawei P10 is uitgekomen zien we een aantal kleine veranderingen. Het grootste verschil is toch wel het uiterlijk: de P10 ziet er blitsend en professioneler uit. Lees hier de vergelijking van de twee Huawei toestellen.

Uiterlijk van de Huawei P10

Het uiterlijk van de P10 is positief veranderd. De kleur zwart is nu ook écht zwart en de randen van de P10 zijn gebogen. Daarnaast waren de randen rechthoekig van de P9. Ook is de P10 beschikbaar in heel veel verschillende kleuren. Er is dus zeker wel een degelijk verschil te zien tussen de 9 en de 10 van de Huawei P-Lite serie.

Super selfies en camera info

Qua selfiekwaliteit is er niks veranderd op de Huawei P10. De camera van de voorkant is namelijk nog steeds 8 megapixel. Gelukkig is dat meer dan genoeg dus selfies kunnen nog steeds in hoge kwaliteit gemaakt worden. De achterkant van het toestel heeft een dubbele 12 megapixel camera gekregen (dat is 1 MP minder dan de P9). De reden dat de camera niet radicaal verbeterd is, is omdat bij de publicatie van de Huawei P9 het meeste aandacht aan werd besteed aan de camera. De camera was dus al goed genoeg voor de volgende productie. Wel zijn er uiteraard wat verbeteringen op de camera: wanneer de P10 beweegt maak je nog steeds scherpe foto’s, plus je kunt in een hogere resolutie filmen.

Opslag verdubbeld

Wat wel aanzienlijk verbeterd is, is de opslag. De P9 had 16 gb interne opslag, terwijl de P10 het dubbele heeft: 32 gb maar liefst! Bij beide toestellen kun je het interne geheugen uitbreiden met een Micro SD kaart.

Snelheid

Ook een verbetering op de P10 is de snelheid. In de P9 zat een grote accu van 3000 mAh waardoor je telefoon heel de dag mee kon, ook als je heel de dag op 4G zat. Nu gaat de P10 daar nog ietsje overheen: met een accu van 3100 mAh kan die nog meer aan. De verschillen met de P9 zijn niet zo groot als toen de P9 werd geïntroduceerd.

Maar toch zijn er veranderingen die je aan het denken zet: sneller, meer geheugen, betere filmpjes en een mooier design? Of wil je meer keuze in kleuren? Dat is de P10 vs de P9.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.