Kan Jij je Nog Een Wereld Zonder Smartphone Voorstellen?

smartphonesKan jij je nog een wereld zonder smartphone voorstellen? Nee? Dat geeft niet. Wij ook niet. Op de website Telefoonabonnement.nl lazen wij een interessant artikel met als titel “Stel je eens voor: Een wereld zonder smartphone!”. De smartphone is nog maar enkele jaren in ons leven en kijk eens om je heen wat een cultuurverandering deze uitvinding met zich heeft meegebracht.

Kom je weleens in openbare ruimtes? Wij nemen aan van wel. Maar valt het je ook op dat vrijwel iedereen die daar rondloopt of bijvoorbeeld tegenover je zit in de trein naar zijn telefoon zit te staren? Wij maken zo ongeveer contact met elkaar via Bluetooth in plaats van elkaar recht aan te kijken en met elkaar te praten. De smartphone is één van de grootste en tegelijkertijd beste uitvindingen van de afgelopen eeuw, maar zorgt ook voor een andere manier van omgaan met elkaar. Als we dan zo druk zijn met onze telefoon, waar gebruiken we deze dan zoal voor?

Waar wordt de smartphone het meest voor gebruikt?
In Nederland hebben zo’n 8,5 miljoen mensen een smartphone. Dat betekent dat er in ons land meer smartphones in bezit zijn dan PC’s. Meer dan 20 procent van deze eigenaren zegt geen gebruik te maken van beldiensten, maar zijn toestel alleen te gebruiken voor apps, social media, chatten, mailen en surfen. Vrijwel iedere bezitter van een smartphone maakt gebruik van internetdiensten zoals surfen en mailen. We zien een drastische daling in het versturen van sms-berichten door de opkomst van gratis diensten als WhatsApp. En een enorme stijging in dataverkeer. 

Verreweg de meeste tijd besteden we aan de volgende zaken:

 • Online games (Apps waarbij je een internetverbinding nodig hebt, bijvoorbeeld door berichten te pushen).
 • Offline games (Games die je ook zonder internetverbinding kunt spelen)
 • Internetradio en televisie
 • Internetbrowser (Surfen)
 • Downloaden (van Apps, muziek, video etc.)
 • Chatdiensten als Skype
 • Social Media (Facebook / Twitter etc.)
 • E-mailen
 • Youtube
 • Spotify

De mogelijkheden op je smartphone zijn eindeloos. Het is dus ook niet zo vreemd dat de hele wereld er gebruik van maakt. Zal dit in de toekomst veranderen? Vast wel. Maar dan komt er weer iets nieuws.

Bron: www.telefoonabonnement.nl

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

 1. Mobifo schreef:

  Een wereld zonder smartphone is tegenwoordig eigenlijk niet meer te denken. De smartphone en tablet hebben zich ondertussen echt in ons leven verwerkt. Vroeger gingen kinderen nog bij elkaar op zoek op buiten te spelen of werd er via MSN gepraat, maar nu beschikken alle 10 jarige al over een smartphone en whatsappen ze inmiddels helaas alleen maar. Hoewel er grote voordelen zitten aan deze digitale wereld, zie ik dus ook zeker mindere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.