Deze Telefoon Heeft Geen Batterij

telefoonZonderBatterijIn een laboratorium van de universiteit van Washington heeft onderzoeker Vamsi Talla een telefoontje gepleegd met een telefoon zonder batterij. Het toestel kan nog niks anders dan telefoneren, maar het is interessante om te kijken wat we in de toekomst mogelijk kunnen met deze technologie.

Talla’s telefoon heeft geen batterij, maar toch wist Talla een telefoontje te plegen met het toestel. De telefoon haalt zijn energie namelijk uit omgevingslicht en wifi signalen. De energie die hieruit te halen valt is erg zwak, waardoor de ontvanger van het telefoontje nog veel ruis hoorde. Toch is het een belangrijke eerste stap en werkt Talla nu al aan een verbeterde versie van de smartphone. Deze verbeterde versie zal onder andere worden uitgerust met een E-ink display en mogelijk zelfs een camera.

Via zonnepanelen of fotodiodes is het mogelijk om licht om te zetten in elektriciteit. Ook kunnen radio frequencies en wifi signalen omgezet worden in een klein beetje energie. Gezamelijk is het mogelijk om een paar tientallen microwatt te produceren. Helaas heeft een standaard smartphone rond de 800 milliwatt nodig. Een volwaardige smartphone werkt dus nog niet zonder batterij.

Een ander probleem is dat de huidige batterijloze smartphone in de buurt van een basisstation moet blijven. Deze basisstation is namelijk verantwoordelijk voor het verwerken van digitale signalen van het mobiele netwerk. Op dit moment is de smartphone dus vrij nutteloos, maar misschien kunnen basisstations in de toekomst worden ingebouwd in telefoonmasten of wifi-routers.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.