Google biedt extra bescherming tegen malware

Google heeft een nieuwe dienst onthuld die slechte apps uit de Android Market moet weren. Het programma Bouncer scant door de Market op zoek naar mogelijke malware. Volgens Google gebeurt dat zonder dat wij gebruikers er last van hebben. Ook hoeven makers van een app niet te wachten tot Google hun app goedkeurt. Bouncer analyseert nieuwe apps, maar kijkt ook naar apps die al in de Market staan en naar ontwikkelaars.

Het programma werkt als volgt. Op het moment dat een app wordt geupload, wordt die meteen gecontroleerd op bestaande malware, spyware en trojans. Ook wordt er gekeken of er aanwijzingen zijn in de machtigingen of het om malware gaat. Tot slot wordt de app nog vergeleken met andere apps die al gecontroleerd zijn. Om niet alleen de slechte apps maar ook de mensen erachter aan te pakken, wordt ook iedere account van een nieuwe ontwikkelaar onder de loep genomen.

Google heeft Bouncer al een tijd draaien en naar volle tevredenheid. Volgens Google heeft het programma ervoor gezorgd dat er een daling van 40 procent was in het aantal besmette apps.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.